Opleiding bouwmedewerker

Manouk: “Leren is niet mijn ding, maar ik ga het toch doen!”

Manouk, timmervrouw, gaat de opleiding Bouw volgen. “Leren is niet helemaal mijn ding, maar ik ga het toch doen!”

Naast de praktijkervaring wil ze haar theoretische kennis opschroeven. “Timmeren zit bij ons in de familie. En het bloed kruipt waar het niet gaan kan. Ik ben een echte doener, dus vind ik het heel fijn om nu in de praktijk aan de slag te zijn als timmervrouw. Het lijkt het me goed om meer te leren over bijvoorbeeld materialen in de bouw en daarom ga ik de opleiding Bouw volgen. Werken in de praktijk leert mij ook heel veel over mezelf als persoon. De theorie zal ervoor zorgen dat ik in de toekomst ook breder inzetbaar ben, dus minder kwetsbaar qua kennis. Ik ben heel dankbaar voor de mooie kans die ik met deze opleiding krijg.”

Op de middelbare school vond Manouk leren niet leuk. Nu ze wat ouder is, heeft ze meer rust gevonden. En daarnaast kan ze de theorie nu meteen in de praktijk brengen, waardoor het leren ook gemakkelijker zal gaan.

“Het mooie van het vak is dat je leert hoe je een huis vanaf de grond tot aan het dak moet opbouwen: starten met op de grond uitzetten, bouwput graven en de fundering leggen. Dit is de allerbelangrijkste fase van de bouw van een huis. Je moet lichamelijk wel tegen een stootje kunnen. Ik moet veel sjouwen met platen en gips. Mentaal lukt het me wel, want ik ben gewend om met mannen te werken.”

Manouk’s droom “Ik weet niet of ik op m’n 40-ste nog met steigerpijpen rondloop. Misschien wil ik wel in de meubelmakerij, ontwerp, zoiets. Daarom is een opleiding zo belangrijk.” Wil je meer weten over deze opleiding? Lees hier verder op pagina 13 van het productenboek.

Recente berichten

Meer informatie? Stuur ons een mailtje en we nemen contact met je op!