Schildersopleiding

Nico: “Na 1 week wist ik het al: dit wordt een topper!”

Zekiye (leerling) en Nico (leermeester) vertellen over het vak van schilder en de rol die het leer-werktraject bij en werken voor MVO voor hen oplevert.

Zekiye is een moeder van Turkse komaf. Ze is altijd handig geweest met klussen in huis en wilde dus wel in de bouwsector aan de slag, als schilder. Ze had wel twijfels, net als Nico, omdat het vak van schilder fysiek best zwaar kan zijn, maar Nico had na één week proeftijd al door: “Dit wordt een topper!”

Zekiye: “Als schilder moet je onder andere muren sauzen en deuren lakken. Deuren repareren vind ik het allerleukst, want je ziet meteen effect. Ik kon het al wel, maar Nico heeft me veel geleerd, waardoor ik er echt goed in ben geworden.” Wat Zekiye zo fijn vindt aan leermeester Nico is dat hij geduldig is, professioneel en erg duidelijk uitlegt.

Nico: “Het is zo belangrijk dat de leerlingen het naar hun zin hebben. En ik vind dat ze zo snel mogelijk in de praktijk moeten meedraaien. Zekiye doet het hartstikke goed, ze steekt met kop en schouders boven de gemiddelde deelnemer uit. En knap hoe ze zich als vrouw handhaaft in deze mannenwereld. En wat me zo raakt is dat als mensen na zes maanden het certificaat in handen krijgen, ze echt voelen dat er een nieuw leven van start gaat. Hoe bijzonder is dat? Ze kunnen weer op eigen benen staan: eigen regie en eigenwaarde, dat is waar we het voor doen.”

Wil je meer weten over deze opleiding? Lees hier verder op pagina 3 van het productenboek.

Recente berichten

Meer informatie? Stuur ons een mailtje en we nemen contact met je op!