Opleiding zorgmedewerker (MBO niveau 2)

Omid: “Ze zijn blij dat we dagelijks binnenlopen.”

“Wat zal ik in Nederland gaan doen? Een koksopleiding, werken in de zorg of mijn oude vak als interieurontwerper oppakken?”

Omid stelde zichzelf deze vraag toen hij vanuit Iran vluchtte naar Nederland. Hij kwam in Nijmegen terecht. Werken in de zorg heeft altijd al in z’n hoofd gespeeld, dus de keuze was snel gemaakt. Ook de gedachte dat zijn ouders ooit mogelijk zorg nodig zullen hebben, speelde daarbij een rol. Vanwege persoonlijke omstandigheden is hij uit Iran weggegaan.

Omid: “Ik hou van mensen, zeker ook van oudere mensen. Zij kunnen mij heel veel leren om hier een toekomst op te kunnen bouwen. Ze vertellen me bijvoorbeeld hoe belangrijk het is om de taalgoed te spreken en ze leren me van alles over de Nederlandse cultuur. Zo weet ik wanneer je mag huilen en wanneer je mag lachen. Ik luister heel goed naar ze!”

Nu volgt Omid een BBL-opleiding bij ROC Nijmegen en hij werkt bij OBG in Nijmegen, ouderenzorg, als helpende in de zorg. Hij volgde eerst een stagetrajecten opleiding via MVO Solutions.

“Hier ben ik ze zo dankbaar voor. Ik ga zeker nog een kaart en bos bloemen langsbrengen.”

Na een contract via MVO Solutions is hij nu definitief in loondienst bij OBG.

“Ik wil graag middenin de maatschappij staan, niet erbuiten. Ik kwam hier in Nederland, helemaal alleen, en wilde graag in contact komen met anderen. Ik ben nu eenmaal sociaal en heb graag mensen om me heen.”

Het leukste aan zijn werk vindt hij het contact met de ouderen en collega’s. En dat hij ziet dat ouderen blij worden als hij er is.

“Ze hebben hun muren vol hangen met foto’s, maar ze zitten er vaak alleen. Wij lopen iedere dag binnen bij deze mensen en dat maakt ze heel blij.”

Omid zal in 2020 zijn diploma halen op niveau 2. Daarna kan hij doorgroeien naar verzorgende IG, niveau 3 waarmee hij meer zelfstandigheid en verantwoordelijkheid krijgt. En daarna? Omid wil niet teveel stappen vooruitdenken, maar hij heeft wel de droom om uiteindelijk verpleegkundige, niveau 4, te worden. Wil je meer weten over deze opleiding? Lees hier verder op pagina 9 van het productenboek.

Recente berichten

Meer informatie? Stuur ons een mailtje en we nemen contact met je op!